Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul de Interne din Austria, despre extinderea Schengen. „Are sens includerea Croației, nu și a României și Bulgariei acum”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Ministrul de Interne din Austria, Gerhard Karner, și-a reiterat opoziția față de extinderea spațiului Schengen. Oficialul austriac este de părere că includerea Croației „are sens”, însă nu și admiterea României și Bulgariei.

Gerhard Karner a acordat publicației Kurier un interviu, la un an de la preluarea mandatului de ministru de Interne. Demnitarul austriac nu a ezitat să-și exprime din nou punctul de vedere referitor la aderarea României la Spațiul Schengen.

„Considerăm că are sens să includem Croația și să nu includem acum Bulgaria și România. Contează ( în cazul sistemului de azil) să funcționeze trei aspecte de bază: protejarea granițelor externe, refuzurile şi distribuirea. Adevărul este că multe lucruri nu funcţionează în aceste domenii. Şi de aceea trebuie să continuăm să muncim şi să luptăm, chiar și există consecințe dure”, a afirmat ministrul austriac de Interne, pentru sursa citată.

Și în urmă cu două săptămâni, Gerhard Karner a afirmat pentru aceeași publicație că este un moment nepotrivit pentru extinderea spațiului Schengen, deși Comisia Europeană a recomandat primirea României, Bulgariei și Croației în spațiul european de liberă circulație.

Austria rămâne singura țară care se opune în prezent aderării României la Spațiul Schengen. Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României, iar câteva ore mai târziu și guvernul Țărilor de Jos a anunțat că susține intrarea țării noastre în zona de liberă circulație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE