Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacții după moartea sopranei Mariana Nicolesco: „Una dintre cele mai mari voci ale României”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, afirmă că marea soprană Mariana Nicolesco, care a decedat vineri la vârsta de 73 de ani, a fost „o voce inconfundabilă, un artist complet”.

„S-a stins o viaţă de om, o voce inconfundabilă, un artist complet. Regina del Belcanto, marea soprană a României, Mariana Nicolesco, a decedat astăzi, la vârsta de 73 de ani. Sunt profund îndurerat de această veste cumplită şi sunt alături de familie şi de toţi cei dragi. Îi mulţumim Marianei Nicolesco pentru întreaga moştenire artistică, pentru tot ce a făcut pentru România în lume! Dumnezeu să o odihnească!”, a transmis ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu.

Cunoscuta soprană Mariana Nicolesco a decedat la vârsta de 73 de ani.

Artista era internată într-un spital din București.

Directorul Operei Naționale din București: „Una dintre cele mai mari voci ale României”

Directorul Operei Naționale din București, Daniel Jinga, a vorbit despre cunoscuta soprană la Euronews România.

„Abia acum devenim conștienți de pierderea pe care cultura română și scena lirică românească o suferă în aceste momente. Mariana Nicolesco a fost una dintre cele mai mari voci ale României. A trăit cu o decență în ultimii ani, încât practic am uitat toate scenele mari pe care ea a cântat și toată cinstea pe care a făcut-o culturii române.”

Mariana Nicolesco fost una dintre cele mai talentate soprane din România

Mariana Nicolesco fost una dintre cele mai talentate soprane din România și a avut un vast repertoriu muzical, de la stilul baroc la cel contemporan. Aceasta a susținut numeroase recitaluri și concerte pe cele mai importante scene ale lumii. În 1993, la invitația Papei Ioan Paul al II-lea, artista a cântat la Vatican, în concertul de Crăciun.

Potrivit unui stadiu realizat de Academia Română, Mariana Nicolesco este soprana care a apărut în cele mai multe premiere absolute.

De-a lungul carierei, Mariana Nicolesco a cântat alături de orchestre importante, sub conducerea unor dirijori precum Thomas Schippers, Carlo Maria Giulini, Wolfgang Sawallisch și mulți alții. Mariana Nicolesco va rămâne una dintre vocile de aur ale operei din România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE