Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul britanic al Apărării: Loialitatea Gărzii Naționale va fi esențială pentru modul în care se va desfășura criza din Rusia

Ministerul britanic al Apărării a oferit o actualizare a situației din Rusia.

"În primele ore ale zilei de 24 iunie 2023, dușmănia dintre Grupul Wagner al lui Evgheni Prigojin și Ministerul Apărării din Rusia a escaladat într-o confruntare militară directă”.

Într-o operațiune caracterizată de Prigojin ca fiind un "marș pentru libertate", forțele Grupului Wagner au trecut din Ucraina ocupată în Rusia prin cel puțin două locații.

"În Rostov pe Don, Wagner a ocupat aproape sigur locații militare cheie. Alte unități Wagner se deplasează spre nord prin regiunea Voronej, aproape sigur cu scopul de a ajunge la Moscova. Există puține dovezi cu privire la lupte între mercenarii Wagner și forțele de securitate rusești. Multe dintre acestea au rămas probabil pasive (...)

În orele următoare, loialitatea forțelor de securitate ale Rusiei, și în special a Gărzii Naționale Ruse, va fi esențială pentru modul în care se va desfășura criza. Aceasta reprezintă cea mai importantă provocare pentru statul rus din ultima vreme", a conchis Ministerul britanic al Apărării , potrivit The Guardian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE