Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Milano interzice mâncarea și băutura după miezul nopții, în centrul orașului. Ce zone sunt vizate și până când este în vigoare interdicția

Publicat de: Mirabela Vasile

Milano ia măsuri drastice împotriva vieții de noapte deranjante din zona aglomerată Porta Venezia, interzicând vânzarea de băuturi și mâncare la pachet la anumite ore.

Interdicția temporară înseamnă că petrecăreții de noapte nu mai pot achiziționa băuturi sau alimente la pachet din magazine, tarabe, baruri cu locuri în aer liber și chiar automate de vending, potrivit Euronews Travel.

Interdicția este în vigoare de la miezul nopții până la ora 6 dimineața în zilele lucrătoare și de la 1:30 până la 6 dimineața în nopțile de vineri și sâmbătă, cel puțin până la 19 noiembrie.

Noile reglementări au fost introduse după ce, la începutul acestui an, locuitorii din zonă au dat în judecată primăria pentru zgomotul cauzat de viața de noapte din zonă.

Unde se aplică regulile de la Milano?

Interdicția acoperă zona aglomerată de viață de noapte LGBT+ din Porta Venezia, care se întinde de la Piazza Oberdan până la via Melzo și via Lazzaretto.

Aceasta se aplică magazinelor, tarabelor, barurilor cu locuri în aer liber și distribuitoarelor automate.

Vânzătorii ambulanți se confruntă cu măsuri și mai stricte, deoarece li se interzice accesul în zonă între orele 18.00 și 6.00 dimineața.

De ce Milano ia măsuri drastice împotriva consumului de alcool în aer liber?

Obosit de zgomotul, aglomerația și criminalitatea care rezultă din faptul că locuiești într-o zonă cu viață de noapte aglomerată, Comitetul de rezidenți din Lazzaretto a cerut oficialilor orașului să ia măsuri.

Ascultând rugămințile lor, primarul orașului Milano, Giuseppe Sala, a declarat: "Această idee a orașului de 24 de ore în care nu există ore de deschidere, mereu deschis, nu mă mai convinge atât de mult", potrivit agenției italiene de știri Ansa.

"Cred că și orașele ar trebui să se odihnească la fel ca noi, oamenii, și să aibă orare puțin mai potrivite pentru toată lumea", a continuat el.

Nu este prima dată când se iau astfel de măsuri pentru a limita petrecăreții turbulenți din Milano. În mai 2020, vânzările de alcool la pachet au fost interzise de la ora 19:00 la 7:00 dimineața, după ce rezidenții au încălcat reglementările de siguranță COVID-19.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE