Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Demonstrație plină de culoare. Mii de persoane au participat la ceremonia de învestire a noului rege Zulu, în Africa de Sud

Mii de persoane au participat la ceremonia de învestire a noului rege Zulu, în Africa de Sud.

Evenimentul s-a remarcat prin mai multe momente specifice, precum organizarea de dansuri tradiționale sau sacrificarea unui număr impresionant de animale.

Unii membri ai Familiei Regale i-au contestat dreptul de a-și succeda tatăl la tron

Regele recent învestit al poporului Zulu, cea mai mare grupare etnică din Africa de Sud, a fost încoronat, în ciuda faptului că unii membri ai Familiei Regale i-au contestat dreptul de a-și succeda tatăl la tron.

Rege: „Sunt conștient că sunteți la curent cu situația Familiei Regale din ultimul timp. Vă cer ca orice auziți în mass-media sau comentariile pe care le citiți în jurul celor care își dispută tronul, să le ascultați, dar să nu le acordați importanță.”

Ceremonia s-a remarcat printr-o demonstrație plină de culoare a culturii tradiționale Zulu

Ceremonia s-a remarcat printr-o demonstrație plină de culoare a culturii tradiționale Zulu, cu peste o mie de persoane îmbrăcate în costume tradiționale. În așteptarea noului rege, femeile care purtau mărgele, fuste și pălării tradiționale, au dansat și au cântat imnuri și sloganuri Zulu.

Grupul etnic Zulu este cel mai mare din Africa de Sud, cu peste 12 milioane de locuitori, ce trăiesc majoritar în provincia KwaZulu-Natal. Sunt recunoscuți pentru rezistența lor aprigă împotriva colonialismului britanic sub conducerea regelui Shaka Zulu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE