Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mihai Enache, despre noii candidați ai PSD-PNL la Primăria Capitalei: În loc de un candidat pierzător, coaliția are doi pierzători

Mihai Enache a vorbit, marți, despre noii candidați ai PSD-PNL. „Coaliția de guvernare a reușit ca în loc de un candidat pierzător să aibă doi candidați pierzători”, a spus candidatul AUR la Primăria Capitalei într-o conferință de presă.

Mihai Enache: „Nu înțeleg ce s-a întâmplat în cele două luni de când tot Ciolacu și Ciucă au spus că nici Gabriela Firea, nici Sebastian Burduja nu sunt buni să fie candidați”

Coalița PSD - PNL a renunțat, luni noapte, la candidatura lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. Gabriela Firea va candida din partea social - democraților, iar Sebastian Burduja, din partea PNL. „Stabilirea a doi candidaţi la Bucureşti nu este un mare succes al coaliţiei”, a fost reacția lui Iohannis, în timp ce doctorul Cîrstoiu a spus că în toată această perioadă a fost supus unor atacuri care ar fi avut o miză multiplă.

Mihai Enache, propunerea AUR pentru funcția de primar al Capitalei, a transmis și el un mesaj.

„Aș vrea să fac câteva comentarii cu privire la butaforia, circul și bătaia de joc cu care tratează PSD și PNL alegerile locale din București. Am avut ieri o noapte lungă, noaptea care a însemnat 15 ore de chinuri ale facerii și după tot acest chin Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au reușit să nască niște candidați pe care i-au aruncat la coșul de gunoi acum două luni de zile.

Astăzi, practic, coaliția de guvernare în loc să aibă un candidat pierzător are doi candidați pierzători, fără rezultate dovedite în Administrația Publică. În loc de un candidat care și-a bătut joc de pacienți chemându-i la spitalul privat pentru a le lua 750 RON ca să se uite la picioarele lor, avem un candidat care a tolerat ”Azilele Groazei” și torturile la care au fost supuși bătrânii în acele locații. În loc de un candidat care face evaziune fiscală cumpărându-și bunuri personale din banii societăților comerciale pe care le deține, avem un candidat școlit din banii marilor evaziuni și devalizări din anii ’90. Nu vedem nicio fărâmă de interes pentru București, nicio soluție viabilă pentru Administrație, care să poată propune proiecte pentru a dezvolta acest oraș. Nu înțeleg ce s-a întâmplat în cele două luni de când tot Marcel Ciolacu, tot Nicolae Ciucă, au spus că nici Gabriela Firea, nici Sebastian Burduja nu sunt buni să fie candidați pentru postul de primar general. Nu cred că s-au pus cu burta pe carte să învețe Administrație, nu au căpătat experiență pentru că domnul ministru la Ministerul Digitalizării pe care îl conduce are eșec după eșec”, a spus Mihai Enache.

Între timp, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone, doi dintre candidații pentru Primăria Capitalei la Alegerile Locale 2024, au intrat, marți, în direct la Euronews România. Cei doi au vorbit despre condițiile în care ar participa la o dezbatere. Unul dorește o confruntare într-un studio de televiziune, altul în stradă, în mijlocul alegătorilor.

Actualul primar al Bucureștiului a mai spus, în exclusivitate la Euronews România, și că „Piedone are șanse mai mari decât Gabriela Firea”.

„Da, prima șansă o are Piedone. Dacă vă amintiți, am făcut un sondaj acum o lună și era acolo o întrebare în exact această ipoteză, eu, Piedone și Firea, iar Piedone era mult înainte față de Firea”, a precizat Nicușor Dan.

Calendarul alegerilor din România în 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Calendarul alegerilor din România în 2024 a fost stabilit de coaliția PSD-PNL.

  • 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE