Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Michelle Obama, Oprah Winfrey şi LeBron James – mesaje de apreciere pentru legenda Serena Williams

De Antonia Ene  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

„O campioană”, „cea mai mare din toate timpurile”, „o legendă”: Michelle Obama, Tiger Woods, Oprah Winfrey, LeBron James şi multe ale personalităţi i-au adus un omagiu jucătoarei de tenis Serena Williams pe reţelele de socializare, după eliminarea de la US Open 2022, sinonimă probabil cu finalul carierei sale, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Ce mesaje i-au transmis personalitățile internaționale Serenei

Oprah Winfrey, starul afro-american al televiziunii: „25 de ani. Campioană. Eroină. Legendă pentru totdeauna!”

Tiger Woods, unul dintre cei mai mari jucători de golf din istorie: „Tu eşti cea mai mare pe terenuri şi în afara acestora. Mulţumesc că ne-ai inspirat pe toţi să continuăm să visăm. Te iubesc, sora mea mai mică!!!”

Michelle Obama, fostă primă doamnă a Statelor Unite: „Felicitări pentru incredibila ta carieră, Serena Williams! Ce şansă am avut să putem vedea o tânără fată din Compton crescând şi devenind una dintre marile sportive din toate timpurile. Sunt mândră de tine, prietena mea, şi abia aştept să văd vieţile pe care pe continua să le transformi cu talentul tău”.

LeBron James, superstarul baschetului, cvadruplu campion al NBA: „A fost o onoare să-ţi urmăresc călătoria. Vreau doar să îţi mulţumesc pentru că ai fost această sursă de inspiraţie pentru atât de mulţi oameni”.

Magic Johnson, legendă a baschetului: „Felicitări pentru cariera sa inspirată! Îmi amintesc când vorbeam despre a deveni antreprenor. Acum abia aştept să te văd crescând în afaceri!”

Michael Phelps, fost înotător şi cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice: „A fost cu adevărat plăcut să văd cum Serena nu numai că a schimbat tenisul ci, mai important, cum a contribuit la creşterea puterii generaţiei următoare. Realizările ei în tenis sunt ceva deosebit, însă unul dintre lucrurile pe care le admir cel mai mult este că ea nu renunţă niciodată, pe teren şi în afara terenului”.

Billie Jean King, fostă campioană de tenis şi militantă pentru egalitatea de gen: „Incredibila sa carieră a marcat istoria tenisului. Şi totuşi, cele mai mari contribuţii ale sale ar putea veni de acum înainte. Mulţumesc, Serena Williams. Călătoria ta continuă”.

Lider al clasamentului WTA - Serena Williams

Serena Williams, care va împlini 41 de ani pe 26 septembrie, a fost numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin, timp de 319 săptămâni în total (prima dată pe 8 iulie 2002, iar ultima oară în săptămâna care a debutat pe 8 mai 2017).

Steffi Graf (377 săptămâni) şi Martina Navratilova (332 săptămâni) sunt singurele care au petrecut mai mult timp decât americanca în fotoliul de lider al clasamentului WTA.

Pe parcursul carierei sale, Serena Williams a cucerit 73 de titluri în circuitul profesionist, dintre care 23 de Mare Şlem, ocupând locul al doilea în ierarhia all time a campioanelor la această categorie, după legenda australiană Margaret Court (24 de trofee).

Ea a obţinut primul său titlu în 1999, la Paris, iar pe ultimul în 2020, la Auckland, adunând în total 94,8 milioane de dolari din premiile obţinute la turneele la care a participat.

Distribuie

Taguri