Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mesajele copiilor de 1 iunie, pentru Euronews România: ”Le doresc să se distreze și să aibă o zi foarte frumoasă”

Astăzi este Ziua Internațională a Copilului. Așa că i-am rugat pe cei mici să le transmită chiar ei copiilor un mesaj. Cu emoția de a fi reporteri Euronews pentru câteva secunde, copiii și-au exprimat gândurile și urările.

Ce au spus copiii

”De 1 iunie mi-aș dori ca toți copiii să se bucure de pace. Niciun copil nu merită să trăiască în război!”

”De 1 iunie cel mai frumos cadou ar fi ca oamenii să nu mai polueze și să planteze cât mai mulți copaci!”

”Eu îmi doresc pentru copii de 1 iunie multă veselie și sănătate!”

”Eu le doresc copiilor să se distreze și să aibă o zi foarte frumoasă de 1 iunie!”

”Le urez copiilor din România un 1 iunie foarte fericit, cu multe surprize! La mulți ani de 1 iunie!”

”De 1 iunie vă urez să fiți buni!”

Copiii din întreaga lume, sărbătoriți pe 1 iunie din 1954

Ziua internațională a copilului a fost stabilită în 1954 și este cunoscută sub numele de Ziua Universală a Copiilor. Aceasta se celebrează în fiecare an la data de 20 noiembrie, având ca scop promovarea colaborării internaționale și conștientizarea problemelor cu care se confruntă copiii din întreaga lume, precum și dezvoltarea bunăstării lor.

Organizația Națiunilor Unite marchează această zi la 20 noiembrie, deoarece în această zi au fost adoptate Declarația Drepturilor Copilului în 1959 și Convenția asupra Drepturilor Copilului în 1989. Convenția stabilește o serie de drepturi ale copiilor, inclusiv dreptul la viață, la sănătate, la educație, la joacă, la viață de familie și protecție împotriva violenței, potrivit ONU.

Prin rezoluția numărul 836, adoptată la 14 decembrie 1954, Adunarea Generală a ONU a recomandat tuturor țărilor să instituie o Zi a copilului și a sugerat guvernelor să sărbătorească această zi la o dată considerată potrivită de fiecare țară în parte.

În România, Ziua internațională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, alături de alte aproximativ 50 de țări. În plus, peste o sută de alte țări celebrează Ziua copilului la date diferite. Această zi specială reprezintă un prilej de a aduce în prim-plan drepturile copiilor și de a promova bunăstarea și fericirea acestora.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE