Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Max Verstappen, imbatabil în 2023. Cifrele și recordurile atinse de pilotul Red Bull în acest sezon

Max Verstappen se îndreaptă spre al treilea titlu consecutiv de Formula 1. Pilotul echipei Red Bull nu are adversar în acest sezon, pe care îl conduce detașat, cu un avans de 145 de puncte în clasamentul piloților.

Max Verstappen, primul pilot F1 cu zece victorii consecutive într-un sezon

În cursa de la Monza, olandezul a obținut a 12-a victorie din acest sezon (din 14 curse) și, totodată, a zecea victorie consecutivă din sezon. O performanță pe care nu a mai reușit niciun pilot de Formula 1.

Verstappen a doborât, astfel, recordul deținut de Sebastian Vettel, care reușise nouă victorii consecutive în 2013, tot pentru echipa Red Bull.

Sezonul 2023 de Formula 1 este unul dominat clar de echipa din Austria, care a câștigat toate cele 14 curse de până acum. Red Bull conduce clasamentul constructorilor cu 583 de puncte, dublu față de Mercedes, care este pe poziția a doua, cu 273 de puncte.

Astfel, este puțin probabil ca Verstappen și Red Bull să piardă cele două titluri și este de așteptat ca pilotul olandez să continue să doboare recorduri în acest sezon.

Max Verstappen, omul recordurilor

În prezent, Verstappen a ajuns la 47 de victorii în Formula 1 și ocupă locul cinci în clasamentul piloților, după numărul de victorii în întreaga carieră. Până la finalul sezonului, din care au mai rămas opt curse, olandezul are șanse să-l depășească pe Alain Prost (51 de victorii) și poate amenința și performanța lui Sebastian Vettel (53 de victorii).

De asemenea, Verstappen poate în acest sezon să-și doboare propriul record de cele mai multe victorii într-un singur sezon, stabilit în 2022, când a câștigat 15 curse.

Tot în 2022, Max Verstappen a stabilit și recordul pentru cele mai multe puncte obținute într-un sezon, 454. Este de așteptat ca pilotul Red Bull să depășească performanța, în acest sezon.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE