Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Formula 1: Lewis Hamilton a decis pentru ce echipă va pilota până în 2025

Lewis Hamilton va continua să piloteze în Formula 1 până în anul 2025, cel puțin. Vara aceasta s-a speculat o trecere acestuia la Ferrari, la schimb cu Charles Leclerc, însă britanicul a decis să mai rămână încă două sezoane la Mercedes.

Alături de el, și-a prelungit contractul și coechipierul rău, George Russell.

În vârstă de 38 de ani, britanicul se afla în ultimul său an de contract cu echipa germană și era în discuții cu șeful echipei, Toto Wolff, de mai multe luni. Acum, negocierile s-au încheiat, iar septuplul campion mondial a decs să-și prelungească înțelegerea cu echipa alături de care a cucerit șase titluri de campion mondial, în 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 și 2020 (al șaptelea titlu, cucerit cu McLaren în 2008).

Anunțul prelungirii contractului lui Lewis Hamilton cu Mercedes vine chiar înaintea etapei de la Monza, circuit unde în 2020 pilotul britanic a stabilit cel mai rapid tur din istoria Formulei 1.

Lewis Hamilton, la Mercedes din 2013

Lewis Hamilton se află în prezent în al 11-lea an cu Mercedes, echipă căreia i s-a alăturat în anul 2013, după ce Michael Schumacher s-a retras din activitate.

În prezent, Hamilton și Mercedes depun eforturi susținute pentru a reveni în fruntea grilei de start a Formulei 1. Pilotul britanic nu a mai obținut o victorie în Marele Circ de la Marele Premiu al Arabiei Saudite, din 2021.

Anul 2022 a fost un an fără victorii pentru septuplul campion mondial, o secetă care a continuat și în sezonul 2023.

"Visăm în fiecare zi să fim cei mai buni și ne-am dedicat împreună ultimul deceniu pentru a atinge acest obiectiv", a declarat Hamilton, potrivit formula1.com.

"A fi în top nu se întâmplă peste noapte sau într-o perioadă scurtă de timp, este nevoie de angajament, muncă și dedicare și a fost o onoare să ne câștigăm drumul în cărțile de istorie alături de această echipă incredibilă.

”Niciodată nu am fost mai înfometați să câștigăm. Am învățat din fiecare succes, dar și din fiecare eșec. Continuăm să ne urmărim visele, continuăm să luptăm indiferent de provocare și vom câștiga din nou.”, a mai spus pilotul britanic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE