Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Măsuri de suport pentru antreprenori, în Franța. Peste 30 de mii de producători de baghete vor primi subvenții

Creșterea rapidă a prețurilor, în special pentru energie, a lovit puternic afacerile mici din Franța, inclusiv vestitele brutării. În aceste condiții, guvernul de la Paris a anunțat o serie de măsuri pentru a preveni închiderea acestora.

Pe lângă ajutoarele anunțate de stat pentru a salva brutăriile tradiționale afectate de creșterea costurilor de producție, și companiile energetice au fost de acord cu renegocierea contractelor pentru a le permite antreprenorilor să-și plătească facturile. Producătorii emblematicei baghete franceze au fost puternic afectați de scumpirea untului, făinii și a zahărului. Iar în condițiile în care prețurile la energie se vor menține ridicate și în anul 2023, unii brutari avertizează că își for sista activitatea.

În aceste condiții, ministrul francez al Economiei a venit cu un pachet de sprijin pentru cele 33 de mii de brutării din țară.

Le Maire, ministrul francez al Economiei: „Cele trei ajutoare la care au dreptul astăzi cei 33.000 de brutari din Franța sunt: un ghișeu financiar și o reducere de 20% pentru absorbția șocurilor, care combinate reprezintă o reducere de până la 40% din factură, plus amânarea plății contribuțiilor sociale și a impozitelor.”

„Statul nu-și va abandona brutarii”, acesta pare a fi mesajul politicienilor de la Paris mai ales că bagheta franceză a fost inclusă, în noiembrie anul trecut, pe lista patrimoniului cultural al Națiunilor Unite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE