Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Formula 1: Ferrari-ul cu care Michael Schumacher a ieșit campion mondial în 2003, vândut pentru suma record de 14,8 milioane dolari

Monopostul Ferrari cu care legendarul pilot Michael Schumacher a câștigat titlul de campion mondial în anul 2003 a fost vândut pentru suma record de 14,8 milioane dolari SUA. Licitația a fost organizată la Geneva de către casa de licitații Sotheby`s.

Cu această mașină, legendarul pilot german a scris una dintre cele mai importante pagini din istoria Formula 1, a câștigat cel de-al șaselea titlu din cele șapte de campion mondial, doborând astfel recordul pilotului argentinian Juan Manuel Fangio.

Ferrari-ul este una dintre cele mai frumoase piese expuse la „Săptămâna luxului”

Vincent Luzuy, reprezentantul casei de licitații: „Această mașină a fost introdusă la Marele Premiu al Spaniei în anul 2003 și a câștigat cinci curse cu Michael Schumacher ca pilot. L-a ajutat să câștige al șaselea său titlu de campion mondial.”

Ferrari-ul lui Michael Schumacher este una dintre cele mai frumoase piese expuse la „Săptămâna luxului”, organizată de casa de licitații Sotheby's.

La licitație au mai fost scoase bijuterii excepționale. Este vorba de un diamant albastru foarte rar, cu o valoare ce oscilează între 10 și 15 milioane de euro, dar și o brățară care a aparținut ultimei împărătese a Franței, Eugénie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE