Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturia soției bărbatului de origine română luat ostatic de Hamas: „A fost înfricoșător, o zi pe care nu o vom uita”

Un român cu dublă cetățeanie, care locuia în kibbutzul Nir Yitzhak, este una dintre cele 212 persoane ținute ostatice în Fâșia Gaza. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe. Tal Haimi are 41 de ani și este tatăl a trei copii, doi gemeni de 9 ani și un băiat de 6 ani.

Soția lui Haimi, Ela Chaimi a povestit cum a trăit evenimentele din 7 octombrie, atunci când Hamas a lansat asaltul.

„Era sâmbătă dimineața, o zi liberă, dormeam împreună, iar la 6:30 dimineața am început să auzim sirenele. Suntem obișnuiți cu sirenele dar eram mai mult decât normal. Soțul mi-a spus să ne mergem la adăpost. Am stat acolo, eram foarte speriați. De-o dată am început să auzim împușcături, iar soțul a ieșit pentru a ne proteja. După 2 ore l-am sunat și a răspuns, a spus că este bine dar nu poate vorbi. Apoi nu am mai avut vești de la el. A fost înfricoșător, o zi pe care nu o vom uita.

Copiii erau foarte speriați. Au știut probabil din primul moment că un terorist va veni la noi în casă. Am stat aproape 15 ore în adăpost, în liniște”, a spus Ela Chaimi.

Ela Chaimi a spus că autoritățile israeliene nu i-au dat momentan detalii despre soțul ei: „Nu știu nimic. Încearcă să investigheze. Tot ce știu este că nu se află în Israel acum”.

Întrebată ce i-ar transmite soțului ei, Ela Chaimi a spus că: „I-aș spune că suntem în regulă, suntem puternici și te vom aștepta oricât va fi nevoie”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE