Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miting pro-palestinian la Sarajevo: Sute de bosniaci și arabi au denunțat atacurile israeliene din Gaza

Sute de bosniaci și arabi care locuiesc în Sarajevo, capitala Bosniei-Hertegovina, au ieșit, astăzi, în stradă pentru a protesta față de atacurile aeriene israeliene asupra Gaza. Acestea au fost  lansate după atacul terorist al Hamas din 7 octombrie.

Protestatarii din Sarajevo au aprins fumigene și au fluturat steaguri palestiniene în timp ce scandau „Palestina liberă!”.

Printre ei s-a aflat  și un medic palestinian care a lucrat în Saraievo în timpul războiului din Bosnia, din 1992.

Protestatar: „Asta este tot ceea ce putem face pentru acel popor (palestinian - n.r.). Îi susținem, distribuim conținut pe rețelele socaile, astfel încât mai mulți oameni să poată vedea ce se întâmplă acolo, acel genocid larg răspândit care este comis acolo. Am venit aici cu copiii mei pentru a le arăta sprijin prietenilor mei din Gaza”.

Protestatar: „Acest miting de sprijin înseamnă că vrem să arătăm lumii și palestinienilor că noi, din mica Bosnia Herțegovina, suntem alături de poporul palestinian. Noi, în Bosnia, am trecut prin ceea ce trece Gaza acum, așa că vrem să arătăm lumii că suntem alături de poporul palestinian cu toate resursele noastre”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE