Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mark Zuckerberg a discutat despre Inteligenţa Artificială cu prim-ministrul Japoniei

Mark Zuckerberg, cofondatorul şi preşedintele Meta, a discutat marţi la Tokyo cu prim-ministrul nipon Fumio Kishida despre Inteligenţa Artificială (IA) generativă şi riscurile asociate, informează mass-media din Japonia, preluate de Agerpres.

"Am avut discuţii bune şi productive asupra IA şi viitorului tehnologiei. Sunt foarte entuziasmat cu privire la munca ce se face aici, în Japonia", a spus Zuckerberg la finalul acestei întrevederi de circa 30 de minute, potrivit declaraţiilor sale difuzate de canalul public de televiziune NHK.

Popularizat în întreaga lume de ChatGPT, agentul conversaţional al societăţii americane OpenAI, IA zisă generativă permite crearea - la o simplă comandă vocală - de texte, imagini, fişiere sonore sau video.

Însă, IA generativă comportă numeroase chestiuni de ordin etic şi riscul de a bulversa o mulţime de sectoare de activitate. Aceasta poate, de asemenea, să permită ca documente create artificial să treacă drept autentice.

Microsoft, Google, OpenAI și Meta, front comun împotriva dezinformării pe rețelele sociale în timpul alegerilor din acest an

Douăzeci de giganţi ai digitalului, printre care OpenAI, Meta (care încorporează Facebook, Instagram şi WhatsApp), Microsoft sau Google, s-au angajat luna aceasta să lupte împotriva conţinuturilor generate de IA menite să păcălească alegătorii, în condiţiile în care scrutine majore sunt prevăzute în acest an în lume.

Această luptă va presupune inclusiv aplicarea unui "tatuaj digital" pe documente, un mesaj invizibil ochiului liber, dar care va putea fi detectat de o maşină, pentru a şti dacă un conţinut a fost generat de IA şi a cunoaşte provenienţa lui.

Mark Zuckerberg s-a aflat în Japonia zilele acestea, îmbinând întâlniri de afaceri şi momente de relaxare: el "s-a jucat" inclusiv de-a "ucenicul fierarului" într-un atelier tradiţional de săbii japoneze.

Apoi, Zuckerberg a sosit marţi seara la Seul, capitala Coreei de Sud, cu un avion privat, pentru a doua etapă a călătoriei sale în Asia, potrivit media locală Maeil Business News.

La Seul, el ar urma să aibă întrevederi cu preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol şi cu directorii giganţilor din domeniul tehnologiei Samsung şi LG Electronics, au anunţat media locale.

"Ne coordonăm cu Meta pentru a organiza o reuniune", a declarat miercuri pentru AFP un purtător de cuvânt al biroului de presă al lui Yoon.

Zuckerberg are prevăzută o întrevedere cu directorul general al LG Electronics pentru a discuta despre dezvoltarea unei căşti de realitate mixtă (hibridă) care să concureze Vision Pro a companiei Apple, potrivit publicaţiei Korea Economic Daily.

La sfârşitul săptămânii, Zuckerberg este aşteptat în India pentru grandioasele festivităţi prilejuite de căsătoria unuia dintre fiii lui Mukesh Ambani, extrem de bogatul patron al conglomeratului Reliance Industries, informează media indiene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE