Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mark Rutte promite că va livra Ucrainei sisteme de apărare Patriot

Publicat de: Euronews

Țările de Jos sunt gata să furnizeze Ucrainei sisteme Patriot. Anunțul l-a făcut premierul Mark Rutte, care a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden.

Rutte a anunțat că a discutat deja subiectul cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski și cu omologul său german, Olaf Scholz.

Mark Rutte, premierul Țărilor de Jos: „Sunt convins că istoria va consemna că dacă, în 2022, Statele Unite nu s-ar fi implicat așa cum ați făcut-o, lucrurile ar fi stat cu totul altfel în momentul de față în lupta dintre Ucraina și Rusia. Așa că am decis să acordăm încă 2,5 miliarde pentru a ajuta efortul de război al Ucrainei. Dacă e să comparăm cu efortul Americii, ar fi peste 50 de miliarde, 50 de miliarde de dolari. Avem intenția de a ne alătura la proiectul pe care îl aveți cu Germania, în proiectul Patriot. Deci, sistemul de apărare aeriană, cred că este important să ne alăturăm.

Și am inițiat această discuție cu domnul Olaf Scholz din Germania. Și apoi, în ceea ce privește responsabilitatea, nu putem accepta niciodată ca Putin și Rusia să scape nepedepsiți”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE