Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mario Draghi a demisionat din funcția de premier. El nu mai avea sprijinul partenerilor de coaliție

Premierul italian Mario Draghi şi-a dat demisia, care a și fost acceptată de președintele Sergio Mattarella. Acesta i-a cerut, totuși, să rămână în funcție, cu titlu interimar pentru gestionarea afacerilor curente. Deocamdată nu este clar dacă președintele republicii italiene va dizolva parlamentul sau va convoca alegeri anticipate.

Este, de fapt, a doua demisie a lui Draghi, la o săptămână după o primă decizie de acest fel. Motivul îl reprezintă lipsa de susținere politică din partea partenerilor din coaliția guvernamentală. Forza Italia, formațiunea conservatoare a lui Silvio Berlusconi, Liga, formațiunea de extremă dreapta a lui Matteo Salvini, şi Mișcarea 5 Stele, formațiunea populistă a lui Giuseppe Conte, i-au retras sprijinul, în cadrul unei moțiuni de cenzură în Senat.

Ultimele zile au fost cruciale

Ultimele zile au fost cruciale și le-au dat timp partidelor politice să se gândească la ce vor să facă, dacă vor continua să susțină coaliția lui Draghi. A fost mai ales cazul Mișcării Cinci Stele. Liderul acesteia, Giuseppe Conte, a amenințat săptămâna trecută că va ieși din coaliție, dacă dorințele politice ale Mișcării nu vor fi implementate de către Mario Draghi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE