Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marea Britanie: Şase persoane au fost rănite într-un atac armat la o biserică catolică din Londra

Publicat de: Euronews

O fetiţă de şapte ani este în stare critică şi alte cinci persoane au fost rănite după un atac cu armă petrecut sâmbătă la o biserică catolică din Londra, informează duminică AFP, citată de Agerpres.

Credincioşii, care veniseră să asiste la un serviciu religios dedicat unei mame şi fiicei sale, care au murit în noiembrie, au fugit ţipând în momentul în care s-au auzit împuşcăturile.

„Conform primelor investigaţii, împuşcăturile au fost trase dintr-un vehicul în mişcare, care apoi s-a îndepărtat de la faţa locului”, a informat, într-un comunicat, Poliţia Metropolitană din Londra, care a lansat un apel martorilor pentru a furniza informaţii.

În afara fetiţei de şapte ani, o altă fată de 12 ani şi patru femei au fost rănite în urma atacului care a avut loc în apropierea gării Euston.

Fata de 12 ani a fost externată, după ce a fost tratată pentru răni uşoare la picioare. Alte patru femei, cu vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani, ale căror vieţi nu sunt în pericol, rămân în spital, a transmis poliţia.

Un martor a declarat pentru site-ul de ştiri MyLondon că împuşcăturile au fost trase în timp ce persoanele îndoliate, care asistaseră la slujbă, priveau eliberarea unor porumbei.

Preotul paroh, părintele Jeremy Trood, a declarat pentru PA că slujba a fost ţinută în memoria Sarei Sanchez, în vârstă de 20 de ani, şi a mamei sale, care au murit la o lună distanţă în noiembrie, prima de leucemie şi a doua în urma unei tromboze.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE