Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Bilanțul accidentului aviatic din Nepal a ajuns la 67 de morți

Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa duminică din cauza prăbuşirii unui avion de pasageri în oraşul Pokhara, din vestul Nepalului, transmit Reuters, AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Avionul decolase din capitala Kathmandu cu destinaţia Pokhara. Aparatul de zbor s-a prăbuşit între vechiul şi noul aeroport din oraşul Pokhara.

15/01/2023 , 12:59

Bilanțul accidentului a ajuns la 67 de morți

Cel puţin 67 persoane au murit duminică în accidentul aviatic din Nepal.

„Treizeci şi unu (de corpuri) au fost transportate la spitale”, a declarat ofiţerul de poliţie AK Chhetri. El a adăugat că alte 36 de corpuri fără viaţă au fost găsite la locul prăbuşirii avionului.

În avion se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului

Cotidianul local Kathmandu Post a relatat că în avion, un model ATR-72 care aparţinea companiei Yeti Airlines, se aflau 68 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al companiei aeriene Yeti Airlines, Sudarshan Bartaula, care a precizat că sunt în desfăşurare operaţiunile de căutare a eventualilor supravieţuitori. Printre pasageri se aflau zece cetăţeni străini.

„Echipele de salvare au sosit deja la locul incidentului şi încearcă să stingă focul”, a declarat un responsabil local, Gurudutta Dhakal.

Postul local de televiziune a transmis imagini pe care se vedeau coloane de fum negru înălţându-se de la locul prăbuşirii avionului.

Accidentele aeriene sunt relativ frecvente în Nepal, ţară unde se află opt dintre cei mai înalţi 14 munţi din lume, inclusiv Everest, şi unde condiţiile meteorologice se pot schimba brusc. Premierul nepalez Pushpa Kamal Dahal a convocat o reuniune de urgenţă a cabinetului său după acest incident aviatic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE