Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marea Britanie interzice TikTok de pe dispozitivele guvernamentale: „Securitatea noastră este cea mai importantă”

Aplicația de socializare TikTok, deținută de China, a fost interzisă de pe dispozitivele guvernamentale din Regatul Unit. Interdicția va intrea în vigoare curând și include telefoanele folosite de miniștrii guvernamentali și funcționarii publici, potrivit unei declarații date Camerei Comunelor din Marea Britanie de Oliver Dowden, secretarul de stat în Cabinet.

"Aceasta este o mișcare de precauție. Știm că există deja o utilizare limitată a TikTok în întreaga guvernare, dar este și o bună igienă cibernetică", a declarat ministrul.

ByteDance, compania care deține TikTok, a fost acuzată că a transmis datele utilizatorilor guvernului chinez. Compania a negat cu fermitate acest lucru.

Potrivit analizei Centrului național de securitate cibernetică din Marea Britanie, „ar putea exista un risc în legătură cu modul în care datele guvernamentale sensibile sunt accesate și utilizate de anumite platforme”. 

Dincolo de interdicția TikTok, dispozitivele din guvern vor putea acum accesa doar aplicații terțe care se află pe o listă preaprobată, potrivit Dowden.

„Securitatea noastră trebuie să fie întotdeauna pe primul loc, iar astăzi, întărim acea securitate într-un mod prudent și proporțional”, a spus el.

Folosirea TikTok pe dispozitivele personale în Marea Britanie este încă posibilă, deși ministrul a recomandat ca indivizii să „practice prudență online”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE