Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu şi-a început vizita oficială în SUA. Va purta discuții despre avansarea proiectelor economice comune

Marcel Ciolacu şi-a început duminică vizita oficială în SUA, la Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington. De astăzi, însă, programul premierului devine mai aglomerat. Ciolacu va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali americani.

Guvernul a informat că premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, despre avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate.

"Avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noştri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizita de lucru împreună cu o delegaţie guvernamentală din care fac parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

Vizita debutează cu o serie de întâlniri și discuții cu oficiali americani de rang înalt

Marcel Ciolacu se va întâlni cu Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, respectiv cu Antony Blinken, şeful diplomaţiei americane.

Șeful executivului român se va întâlni și cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al Statelor Unite ale Americii. Pe zona de energie se va discuta despre posibilitatea încheierii unor noi contracte privind centralele modulare nucleare. Țara noastră a semnat un prim contract.

În următoarea zi va fi și o serie de discuții cu congresmeni și șefi de comisii parlamentare la Capitoliu. Vorbim despre reprezentanții comisiilor de apărare și de politică externă din Congresul american.

Vor avea loc discuții cu reprezentanții Google și cu reprezentanții Lockheed Martin, de la care țara noastră a achiziționat avioane F-16. Marcel Ciolacu încearcă să obțină posibilitatea unui contract de mentenanță offset la Aerostar Bacău, astfel încât o parte dintre banii care se dau pentru achiziția acestor avioane de luptă să se întoarcă la bugetul României și să avem și mai multe investiții pe teritoriul țării noastre.

Vizita oficială a premierului Ciolacu se va încheia miercuri la New York, acolo unde la Sediul Națiunilor Unite, premierul va purta discuții cu Antonio Guterres - secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances - preşedintele Adunării Generale ONU.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE