Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Majorări salariale de 10% la categoriile cu venituri mici

Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că a fost pus în transparenţă un act normativ care prevede majorări salariale de 10%, în două tranşe, pentru categoriile cu venituri foarte mici, dar şi decontări de ochelari, în limita a 500 de lei.

Ciolacu: Majorări salariale de 10% la categoriile cu venituri foarte mici

Marcel Ciolacu, premierul României: „A fost pusă în transparenţă (ordonanţa, n.r.) (...) Este o cerinţă europeană cu decontările pentru ochelari până în suma de 500 lei; iar restul vorbim de majorări de 5% şi 5% categoriilor care nu au primit, celor care au venituri foarte mici”, a spus premierul, aflat la Ankara, în cadrul unei conferinţe de presă.

Premierul a menţionat că decontarea ochelarilor de vedere trebuie realizată pentru toate categoriile, nu doar pentru magistraţi.

„Nu putem face legi pentru o anumită categorie, doar că ne putem... ne putem judeca între noi şi ne putem da dreptate. Guvernul trebuie să acopere întreaga umbrelă. Guvernul îşi permite 500 lei să fie decontaţi. Normal, cu un consult oftalmologic, că dacă n-ai nevoie, nu îţi iei ochelari”, a precizat el, în aceeași conferință.

Ciolacu, întâmpinat de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan

Preşedintele turc l-a întâmpinat, marți, pe Ciolacu în cadrul unui ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei. De asemenea, în cadrul ceremoniei au fost trase şi 21 de salve de tun.

Președintele turc a semnat astăzi un decret care permite intrarea în țară a românilor în baza cărții de identitate. Decizia a venit înaintea ședinței comune a celor două guverne. Specialiștii în turism spun că decizia este mai mult decât binevenită, mai ales înaintea vacanței de vară. Fie că vorbim despre o vacanță în Antalya sau un city break la Istanbul, nu veți mai avea nevoie de pașaport pentru a intra pe teritoriul Turciei.

Doar anul trecut, aproape un milion de români au călătorit în Turcia, cu aproape 12% mai mulți decât în 2022, conform Autorității pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia. Cei mai mulți români au ales Antalya ca destinație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE