Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Îmi menţin părerea că România trebuie să-şi exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că îşi menţine părerea că în acest moment România trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să-şi exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac.

"Este dreptul meu de a avea o opinie, cum e şi dreptul preşedintelui de a avea o opinie. Conform Constituţiei, preşedintele României are atribuţii în ceea ce priveşte politica externă. Îmi menţin părerea, după votul nejustificat al Austriei, al conducătorilor din Austria, nu al austriecilor, împotriva României total nedrept, umilitor faţă de noi toţi, îmi menţin părerea România în acest moment trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să-şi exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac", a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Întrebat dacă aştepta din partea preşedintelui să ceară un aviz Parlamentului pentru discuţiile pe Schengen la Consiliul European, Ciolacu a spus: ''Ştiţi foarte bine că nu a existat această procedură până acum, atâta timp cât Klaus Iohannis este preşedinte".

În legătură cu afirmaţia şefului statului că nimeni din ţară nu se face vinovat de eşecul în privinţa Schengen, liderul PSD a spus: "Mă bucur că preşedintele este de acceaşi părere ca şi mine: victoria are mulţi părinţi, înfrângerea, eşecul este întotdeauna orfan".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, cu privire la eşecul aderării la Schengen, că "vinovaţii nu se găsesc în Bucureşti, nici în România". El a spus că problema Schengen trebuie rezolvată cu diplomaţie. "Nu va exista un boicot la adresa Austriei din partea statului sau a autorităţilor publice", a transmis şeful statului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE