Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premierul Ciolacu: ”Autostrada Moldovei, Centura Capitalei, Oltenia - toate trebuie închise în același timp!”

Marcel Ciolacu spune că este pentru prima dată când vede o viziune de ansamblu la Ministerul Transporturilor, după o vizită de lucru pe loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti - Buzău (A7).

"Trebuie să fim corecţi şi să spunem că nu au existat în istoria Ministerului Transporturilor atâtea investiţii, atâtea decontări şi e pentru prima oară, poate şi pentru că sunt implicat direct cu domnul Grindeanu, când văd o viziune de ansamblu.

Plecăm de la Craiova până la Constanţa (...). (...) trebuie o coordonare astfel încât cam toate să se închidă în acelaşi timp - şi autostrada Moldovei, şi Centura Bucureştiului, şi tot ce înseamnă Oltenia, sudul României, care să meargă spre Constanţa. Conexiunile sunt foarte importante fiindcă vor da o coerenţă clară în trafic", a afirmat premierul.

Care sunt prioritățile Guvernului în ceea ce privește infrastructura

Prioritățile Guvernului sunt exerciţiul financiar trecut, iar pe următorul loc se află infrastructura mare, spune Ciolacu.

"Din punctul meu de vedere, prioritatea numărul unu este exerciţiul financiar trecut. Am depăşit o absorbţie de peste 93% în acest moment. Mai avem doar octombrie, noiembrie şi decembrie să ne încadrăm cu plăţile. (...) Mi-aş dori, pentru prima oară în istoria României, să ajungem la o absorbţie de 98-99%, poate 100%, ţinând cont de supracontractare, dar trebuie o coordonare interministerială.

După această prioritate, prioritatea Guvernului rămâne infrastructura mare. (...) Un singur tronson e un pic întârziat (pe Autostrada Moldovei - n.r.), în rest toate companiile sunt mobilizate şi nu cred că datorită prezenţei noastre. (...) Se vede că s-a impus un alt ritm. (...) Sunt foarte mulţumit de ritmul pe care Ministerul Transporturilor, ministrul Sorin Grindeanu în acest moment îl impune mai ales la infrastructura mare", a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat o vizită de lucru pe loturile 1 şi 2 din Autostrada Ploieşti - Buzău, Mizil.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE