Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre veniturile românilor: „Salariul minim de 3.000 lei şi o creştere de minim 10% a pensiilor, într-o singură tranşă”

Marcel Ciolacu dă asigurări că se discută în Guvern despre blocarea angajărilor la stat şi că majorarea pensiilor se va face într-o singură tranşă.

„Avem două legi. Avem o lege care spune că trebuie să indexăm pensiile cu indicele de inflație nu al anului în curs, ci cu al anului de dinainte (5,2%). Mai avem o lege cu mărrirea pensiilor cu 40%.

Dacă le mărim cu 11,9% ajungem la acel procent de 40%. Am convenit cu toții că va fi o mărire. Nu va fi o mărire mai mică de 10%. E evident. Cu toții am hotărât mărirea salariului minim la 3000 de lei.

Există mai multe abordări. Aș respecta legea cu indicele de inflație. Să vedem cât ne mai rămâne din cei 11,9% să vedem cât putem acoperi. Nu sunt două tranșe. Sunt două legi.

Propunerea bugetară va fi pe bugetul pe anul viitor. E de la 1 ianuarie 2023. Nu se măresc în două tranșe. Va fi de la 1 ianuarie. E un efort bugetar de 11 miliarde de lei.

Toate lucrurile sunt luate în calcul. Am cerut Ministerului Muncii să vină pe venituri pe familie, la cei care au nevoie. Toate aceste discuții vor fi odată cu construcția bugetului pe anul viitor, un buget care nu e construit și prezentat cum a fost timp de 32 de ani. Va fi un buget prezentat pe programe și proiecte.

Am hotărât cu salairul minim de 3.000 de lei și mărirea pensiilor cu minimum 10%.”, a declarat Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE