Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre posibilul candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2024: „Nici domnul Daea nu e de neglijat”

În contextul alegerilor din 2024, președintele PSD a fost rugat la o întâlnire cu presa să comenteze discursul lui Mircea Geoană în care acesta a vorbit despre "un proiect politic național".

Marcel Ciolacu a sugerat ironic că și ministrul Agriculturii, Petre Daea ar fi un candidat potrivit pentru președinția României.

„Să ştiţi că şi domnul ministru Daea care este lângă mine nu este de neglijat ca şi candidat pentru Preşedintele României”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat când va desemna PSD candidatul la alegerile prezidenţiale.

Secretarul general adjunct al Alianţei Nord-Atlantice (NATO), Mircea Geoană, susţine că ar adopta o politică de stimulare fiscală, de investiţii publice direcţionate şi „vânarea” de investiţii străine în zonele de cercetare - dezvoltare şi inovare.

„Eu nu sunt cel care crede că dacă creştem automat bugetele publice creşte şi randamentul, pentru că statul încă nu funcţionează cum trebuie. Dar poate că ar trebui pentru acest domeniu, dacă ar fi să dau un sfat din experienţa IT-ului de acum aproape 20 de ani, când am venit cu o politică fiscală agresivă, în sensul bun, pentru a stimula IT&C-ul - şi după 20 de ani vedem că este aproape 9% din PIB.

Eu aş merge 'across the board' cu o politică de stimulare fiscală, de investiţii publice direcţionate şi vânarea de investiţii străine în aceste zone de cercetare-dezvoltare, inovare, crescând astfel volumul, dinamica şi calitatea participării noastre”, a declarat Mircea Geoană, la Conferinţa "Future of Europe", organizată de Banca Naţională a României şi Academia de Studii Economice - Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale.

El a afirmat că la NATO conduce „efortul de inovare, board-ul de inovare”, iar instituţia are acces la "tot ce înseamnă universităţi, cercetători, industrii, pieţe financiare şi imaginaţie intelectuală" la nivelul celor 32 de state NATO, incluzând Suedia şi Finlanda, ca viitori membri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE