Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre compensarea facturilor în funcție de venit: „Nu compensezi ca tu să ai un profit de 3000%”

Marcel Ciolacu a vorbit despre un preț unic la energie și gaze naturale. Președintele PSD spune că această compensare să se aplice în functie de veniturile românilor, nu în functie de pragurile de consum, asa cum se întâmplă în prezent.

Astfel, consumatorii ar putea plăti un preț unic de 1,3 lei/kWh, un preț aproape dublu față de pragul maxim de compensare, de 0,68 de lei/kWh.

Astfel, PSD vrea ca această compensare a facturilor să nu se mai facă în funcție de consum, ci de venit.

„Nu compensezi ca tu să ai un profit de 3000%. Așa ceva nu se întâmplă niciunde în lume. Așa că vii cu un preț maximal și menții compensările așa cum au fost.

Nu poți să compensezi între 1,3 și 5. Eu, stat, aș compensa un profit al cuiva din banii noștri, de la toți.

O șmecherie. O tâmpenie creată din liberalizarea prețurilor. Și atunci am creat clar ca producătorul să aibă contract direct cu consumatorul final în industrie. Statul rămâne în continuare și compensează, nu înseamnă că se măresc prețurile.

Dar când construiești bugetele, cel puțin bugetul pe anul viitor, ai ceva predictibil. Eu m-am săturat. De exemplu, în momentul acesta, depui dosare la ANRE, ANRE le trimite la Energie, Energia le trimite la Muncă, parte din ele.

Sunt lucruri pe care le vom pune la punct cu tot sistemul prin amendamente. În loc să simplificăm procedurile până acum am ajuns să le complicăm. Rămâne acel barem de 0.68. Normal. Dacă vrem să folosim fonduri europene de la Comisia Europeană, mai ales fonduri europene din exercițiul financiar trecut, avem această disponibilitate.”, a declarat Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE