Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Boloş, la Bruxelles: Salvăm proiecte de investiţii de 10 miliarde de euro

Cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanţare din fonduri europene 2021-2027 a fost agreat cu Comisia Europeană, e anunțul făcut de ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene.

Marcel Boloș a adăugat că o ordonanţă de urgenţă în acest sens va ajunge în Guvernul României, în scurt timp.

Boloș: Ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructură de transpor

"Dragilor, zilele acestea sunt într-o vizită de lucru la Bruxelles pentru discuţii despre investiţiile strategice care se desfăşoară în acest moment în România. Peste tot pe unde am fost prin ţară am primit de la primari întrebarea 'ce facem cu proiectele pe care nu le putem termina?'.

Ei bine, am agreat astăzi cu Comisia Europeană cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanţare din fonduri europene 2021-2027, iar în scurt timp va ajunge în Guvernul României un OUG în acest sens.

Practic, ne asigurăm că nu se vor bloca proiectele de infrastructură de transport (cum ar fi Sibiu-Piteşti), intrastructura de apă-canalizare, infrastructura locală şi judeţeană de transport, proiectele de investiţii în domeniul mobilităţii urbane, dar şi proiectele din domeniul investiţiilor în sănătate şi infrastructura educaţională", a notat Boloş, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, beneficiarii publici vor avea asigurat cadrul de programare necesar, lucru care va fi operaţionalizat printr-o serie de modificări ale programelor 2021-2027.

"Deci, nu vom întrerupe fluxurile financiare şi decontările aferente proiectelor acestora pe parcursul tranziţiei de la o perioadă de programare la alta", a dat Boloş asigurări.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE