Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Managerul YouTube: Creatorii de conținut online trebuie considerați adevărate ”studiouri de nouă generație”.

Creatorii de conținut multimedia online trebuie considerați adevărate ”studiouri de nouă generație”, a apreciat Neal Mohan, managerul canalului YouTube,informează Reutres. Într-o declarație, în care a făcut estimări privind activitatea companiei sale pentru 2024, el a lăudat meritele platformei YouTube.

Într-un moment în care așa-numitele instrumente de inteligență artificială generativă provoacă temeri în rândul multor artiști, Neal Mohan și-a exprimat optimismul, afirmând că, dimpotrivă, inteligența artificială  va stimula creativitatea umană.

Mangerul YouTube: ”Inteligența Artificială nu înlocuiște creativitatea umană, ci o stimulează”

Mulți artiști din lumea occidental se tem că industriile de divertisment, de la cinema până la publicații și muzică, vor folosi programe de inteligență artificială pentru a produce conținut la preț redus. Garanțiile de protecție împotriva acestui risc au făcut chiar parte din cerințele actorilor și scenariștilor în timpul grevei istorice de la Hollywood de anul trecut.

YouTube a oferit recent instrumente pentru a crea, printr-o interogare simplă în limbajul de zi cu zi, fundaluri pentru videoclipurile scurte, inspirate de cele din formatul TikTok. Succesul acestei aplicații mobile a reaprins în ultimii ani concurența dintre platformele de divertisment pentru a atrage cei mai populari creatori și influenceri, sinonim cu atenția utilizatorilor și, prin urmare, cu veniturile din publicitate.

„Astăzi, peste 3 milioane de canale fac parte din programul de parteneriat YouTube, care le permite creatorilor să câștige bani de pe această paltformă”, a precizat Neal Mohan. El a spus că platforma sa a plătit mai mulți bani decât orice alt program de generare de bani pentru creatori, mai mult de 70 de miliarde de dolari creatorilor, artiștilor și companiilor media în ultimii trei ani. Totodată, Google intenționează să apere drepturile de copyright a creatorilor de conținut de pe YouTube,  astfel încât munca lor să fie recunoscută oficial.

Platforma YouTube a plătit în ultimii trei ani mai mulți bani decât orice alt program de generare de bani creatorilor, artiștilor și companiilor media: 70 de miliarde de dolari

-Neal Mohan, manager YouTube

YouTube - loc de muncă cu normă întreagă pentru creatorii cu o audiență internațională.

Neal Mohan a menționat că spectatorii din întreaga lume urmăresc acum o medie de peste un miliard de ore de conținut YouTube pe televizoarele lor în fiecare zi. El a precizat că YouTube a devenit  un loc de muncă cu normă întreagă cu un public internațional. Managerul YouTube a adăugat că una dintre prioritățile platformei pe care o conduce este să  creeze mecanisme și reguli prin care să se asigure protecția prezenței online a copiilor pe YouTube

Se estimează că YouTube va realizat venituri de aproape 10 miliarde de dolari în al patrulea trimestru al anului 2024. Totodată, abonamentele plătite (muzică și/sau streaming video) aduc acum 15 miliarde de dolari pe an pentru Google.

 

 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE