Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu: Rusia nu are cum să ajungă în Moldova. Ucraina e scutul nostru și avem prieteni buni

Maia Sandu susține că Rusia nu are cum să invadeze Republica Moldova pentru că ar trebui să treacă mai întâi de Ucraina, dar face tot posibilul ca să destabilizeze țara.

”Rusia nu are cum să ajungă la noi. Ucraina e scutul nostru și avem prieteni buni. Dar Moscova face totul ca să destabilizeze țara și să exploateze fricile moldovenilor.

Noi vrem ca cetățenii noștri să aleagă ce e mai bine pentru ei fără aceste frici”, a declarat Maia Sandu, la Digi24.

Președinta Republicii Moldova a adăugat că Moscova încearcă să destabilizeze țara în special prin războiul informatic sau prin cumpărarea de politicieni și voturi așa cum s-a întâmplat la alegerile trecute.

”Kremlinul nu are cum să ne dea nouă lecții de democrație”, spune ea.

Întrebată dacă nu se teme pentru viața ei, Maia Sandu a declarat că cetățenii din Republica Moldova fac tot ce este necesar pentru țară.

Referitor la provocările din Transnistria, ea spune că liderii locali au dorit mai mulți bani doar, iar Moscova nu are un spațiu prea mare de manevră și doar profită de astfel de evenimente pentru destabilizare.

Ucraina are nevoie de sprijin deplin din partea tuturor ţărilor libere europene, nu există nimic care să fie mai urgent decât revenirea la pace, a declarat Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, la congresul PPE.

Liderul de la Chişinău a avut o intervenţie în sesiunea plenară din prima zi a Congresului Partidului European care se desfăşoară la Bucureşti.

"Suntem adunaţi astăzi aici într-un moment esenţial pentru libertate şi pentru democraţiile liberale care sunt supuse atacurilor la momentul de faţă. Agresiunea rusă caută să facă ca eşichierul internaţional să revină la modul cum arăta înainte. De aceea democraţiile noastre trebuie să se ralieze, democraţii care pun preţ pe drepturile omului, pe democraţie şi pe o societate liberală. Acesta este fundamentul pentru o lume paşnică şi prosperă", a declarat Maia Sandu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE