Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Maia Sandu anunță înființarea unui centru de luptă cu propaganda rusă în Republica Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a dispus crearea unui centru pentru combaterea propagandei ruse și a dezinformării. Liderul de la Chișinău a declarat că țara este supusă unui atac informațional masiv, finanțat cu sume uriașe din exterior.

Centrul va fi denumit ”Patriot”

În condițiile în care Rusia nu poate ataca militar Republica Moldova, datorită eroismului ucrainenilor, Moscova a declanșat un adevărat război informațional și propagandistic pentru a împiedica parcursul european al țării, a spus Maia Sandu.     

”Zi de zi, Kremlinul și grupările criminale lansează atacuri hibride utilizând arma propagandei pentru a semăna ură în Moldova. Pentru că nu poate ajunge la noi cu tancuri, Kremlinul sponsorizează cu sume imense răspândirea minciunilor în mass media și pe rețelele sociale, finanțează cu bani murdari grupări criminale, care încearcă să ne oprească din drumul nostru de a dezvolta țara. Propaganda este o amenințare directă la securitatea țării și pune în pericol viitorul liber, democratic și prosper al Moldovei.

Să servești interesul unui stat care atacă și ucide copiii vecinilor și șterge de pe fața pământului localități întregi, în loc să de îngrijești de oamenii din țara ta, este trădare de patrie. În virtutea atribuțiilor oferite de Constituție în domeniile apărării țării și securității naționale, voi propune Parlamentului spre adoptare creare centrului național de apărare informațională și combatere a propagandei, denumit simbolic <Patriot>”.  

Într-un interviu acordat la Chișinău jurnaliștilor străini în urmă cu o săptămână, Maia Sandu a declarat că Rusia încearcă prin nenumărate mijloace să destabilizeze integritatea Republicii Moldova și că Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul țării.

Curtea Penală Internațională spune că a emis în luna martie un mandat de arestare pe numele președintelui rus Putin pentru crime de război, din cauza presupusei sale implicări în răpirile de copii din Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE