Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șase copii din Călărași, intoxicati cu antibiotice, preluați de elicoptere SMURD. Mama le-a dat o doză de zece ori mai mare

Șase copii din localitatea Dragalina, din județul Călărași, au fost transportați de urgență la spital după o intoxicație medicamentoasă.

27/06/2023 , 19:08

Două fete de 6 și 10 ani se numără printre victimele care au luat o doză mai mare de izoniazidă

”În acest moment au fost aduse cu elicopterul 2 fete în vârstă de 6 ani, respectiv 10 ani de la Călărași. Au luat o doză mai mare de izoniazidă, un antibiotic folosit în tratamentul profilaxia tuberculozei.

Fetele au acuzat vărsături și somnolență. Urmează să sosească și ceilalți 4. Toți sunt conștienți. Vor rămâne internați pe secția de toxicologie.”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului Grigore Alexandrescu

Pentru cele mai grave cazuri au fost trimise trei elicoptere SMURD din Galați, Constanța și din București, iar pentru celelalte cazuri o ambulanță și o autospecială de Transport Victime.

Trei dintre minori se află în stare mai gravă și vor fi aduși la spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală.

VEZI GALERIA
5 imagini

”Copiii fac parte toți dintr-o familie și li s-a administrat un medicament care poate să aibă efecte grave la nivel neurologic și asupra corpului, în mod general. Unii dintre ei erau deja simptomatici, unul dintre ei care deja care are patru ani avea simptome mai pronunțate, adică era într-o stare mai gravă.

Au fost mobilizate de la Călărași mai multe ambulanțe și de la SMURD și inclusiv o mașină de transport-victime, dar având în vedere situația, de la DSU am luat decizia să trimitem trei elicoptere de la Galați, Constanța, București  pentru a aduce copiii care erau într-o stare mai gravă.

În acest moment, ultimul copil a plecat cu elicopterul venit de la Constanța, celelalte elicoptere sunt pe drum spre București, poate că deja au început să aterizeze, iar ceilalți copii au plecat cu ambulanța SMURD însoțiți de un medic, vor ajunge toți la spitalul Grigore Alexandrescu, care e un spital specializat pe partea de toxicologie pentru copii. Starea copiilor s-ar putea agrava din cauza dozei mare de medicament”, a declarat Raed Arafat, pentru Euronews România.

24 de copii intoxicați cu mâncare, la Brașov

Nu mai puțin de 24 de copii au fost duși la mai multe spitale din județul Brașov, suspecți de toxiinfecție alimentară.

Aceștia provin dintr-un grup de 39 de copii aflați în tabără, în localitatea Fundata. Ei au avut simptome de toxiinfecție alimentară, precum vărsături, grețuri și dureri abdominale. Copiii au vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani. În total, în tabăra din Fundata, erau 200 de minori.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE