Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai multe persoane au murit după ce Rusia a atacat cu drone un liceu din regiunea Kiev

Mai multe persoane au fost ucise și rănite într-un atac rusesc asupra unui liceu din regiunea Kiev, a anunțat miercuri dimineață administrația militară regională.

"Un sit civil a fost avariat în urma atacului nocturn cu drone în regiunea Kiev", a scris aceasta pe Telegram, provocând un incendiu.

Administrația militară nu a dat alte detalii. Trei persoane au murit, două au fost rănite și una a fost salvată, potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență (DSNS), care a adăugat că patru persoane se află probabil încă sub dărâmături.

Atacul ar fi lovit un liceu din Rjîșciv, un oraș situat la aproximativ 80 de kilometri sud de capitala ucraineană Kiev. Două etaje ale unei reședințe pentru liceeni au fost "parțial distruse, pe lângă o clădire de studiu", a precizat DSNS. Un incendiu a izbucnit la scurt timp după atac, în jurul orei locale 7:00, afectând peste 300 de metri pătrați.

Atac cu drone în timpul nopții

În cursul nopții, Rusia a atacat Ucraina cu mai multe drone Shahed (martir) de fabricație iraniană, a informat Forțele Aeriene ucrainene. Un total de 21 de drone au fost lansate din regiunea rusă Briansk, situată la nord de Ucraina.

Șaisprezece au fost doborâte de apărările antiaeriene ucrainene, a precizat forțele aeriene ale țării pe Telegram.  Lovitura mortală a Rusiei vine la o zi după ce Ucraina a efectuat un atac cu drone pe teritoriul rusesc, potrivit unui guvernator regional.

"Forțele armate ucrainene au folosit o dronă pentru a ataca teritoriul stației de pompare a petrolului Novozybkov, aparținând Transneft", a declarat Alexander Bogomaz, șeful regiunii ruse Briansk, pe Telegram.

Atacul nu a provocat victime.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE