Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina, atacată zilnic cu drone rusești. Rusia a intensificat bombardamentele aeriene care vizează infrastructura cheie

Rusia a lansat din nou atacuri cu drone kamikaze asupra Ucrainei, iar sirenele de raid aerian au fost auzite în mai multe orașe, inclusiv în capitala Kiev. Bombardamentele vizează centralele electrice ucrainene și alte infrastructuri cheie.

Rusia a intensificat utilizarea de drone pentru a lovi clădiri de locuințe și alte ținte civile. Locuitorii trebuie să-și întrerupă activitățile zilnice și să se refugieze în adăposturi.

„Are loc un raid aerian chiar acum și, conform regulilor companiei pentru care lucrez, au spus să ne adăpostim pentru siguranță. Și stăm aici de aproximativ trei ore”, a spus un ucrainean.

„De fapt, nu mai este la fel de înspăimântător ca în februarie (la începutul invaziei n.r.), Cu cât sunt mai multe drone Kamikaze, cu cât sunt lansate mai multe rachete, cu atât mă enervez mai tare”, a mărturisit o ucraineană.

Dronele rusești fac ravagii în Ucraina

Dronele lasă în urmă multe pagube chiar dacă armata ucraineană spune că reușește să intercepteze multe dintre ele. Moscova a fost condamnată la nivel internațional pentru atacuri, mai ales că au fost vizate zone rezidențiale și puncte strategice din infrastructura energetică critică a Ucrainei.

„Atacurile țintite asupra infrastructurii civile, cu scopul clar de a lipsi bărbații, femeile și copiii de apă, electricitate și încălzire în apropierea iernii, acestea sunt acte de teroare pură și trebuie să le calificăm ca atare”, a declarat Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene.

UE intenționează să impună sancțiuni împotriva a trei comandanți iranieni de rang înalt și a companiei care produce dronele folosite în atacurile din Ucraina. Măsura indică faptul că miniștrii UE nu cred dezmințirile Iranului, care neagă că ar fi furnizat Rusiei aceste arme.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE