Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emmanuel Macron, discuție cu Elon Musk, la New Orleans: „Twitter trebuie să depună eforturi pentru a respecta reglementările europene”

Emmanuel Macron a spus că a avut o discuție „clară și sinceră” cu Elon Musk despre politicile Twitter de moderare a conținutului, la doar o zi după ce președintele francez și-a semnalat îngrijorările cu privire la această problemă, potrivit The Guardian.

„Politici transparente pentru utilizatori, consolidarea semnificativă a moderării conținutului și protecția libertății de exprimare: Twitter trebuie să depună eforturi pentru a respecta reglementările europene”, a spus Macron, într-un tweet, după întâlnirea sa cu Musk vineri după-amiază.

Joi, Macron – care se află într-o vizită în Statele Unite, care a inclus discuții cu Joe Biden – a declarat într-un interviu acordat emisiunii de televiziune Good Morning America că în opinia sa există „responsabilități și limite” în ceea ce privește libertatea de exprimare.

Cercetătorii au raportat o creștere a discursurilor instigatoare la ură pe platforma de socializare după ce Musk a anunțat o amnistie pentru conturile suspendate sub conducerea anterioară a companiei, care nu au încălcat legea sau nu s-au implicat în „spam flagrant”.

Musk, cel mai bogat om din lume, a preluat Twitter în octombrie și a implementat rapid modificări la produse și personal, inclusiv concedierea a mii de angajați, cu echipele responsabile de moderarea conținutului reduse drastic.

Miliardarul a reactivat o mulțime de conturi care fuseseră anterior interzise pentru încălcarea regulilor sale de conținut, inclusiv pe cel al fostului președinte american Donald Trump, al fostului consilier Trump Steve Bannon, al comentatorului de dreapta din Marea Britanie Katie Hopkins și al lui David Duke, fostul mare Ku Klux Klan. Ye, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, a fost, de asemenea, restabilit pentru scurt timp, apoi interzis din nou săptămâna aceasta, după ce rapperul a postat pe Twitter o imagine a unei svastici amestecate cu o stea a lui David.

De asemenea, Twitter a încetat să aplice o regulă care împiedică utilizatorii să schimbe informații înșelătoare despre Covid-19 și eficacitatea vaccinului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE