Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lupte grele în estul Ucrainei. Rușii au atacat și în sud, unde au lăsat 1,5 milioane de oameni pe întuneric

Lupte grele se dau în estul Ucrainei. Explozii s-au auzit în Herson și Bahmut, unde bombardamentele nu mai încetează de câteva săptămâni. Lupte se duc și în Melitopol, oraș capturat de ruși încă de la începutul războiului.

Rusia continua să bombardeze localitățile care au fost eliberate de ucraineni. În Herson, au fost lovite blocuri, clădiri administrative și o maternitate. Doi oameni au murit și cinci au fost răniți.

Lupte se dau și la Bahmut. Ucrainenii acuză că soldații ruși au bombardat un microbuz care transporta ajutoare umanitare. Bahmutul este bombardat de câteva săptămâni, iar locuitorii se confruntă cu pene de curent și căldură. Autoritățile ucrainene au început evacuarea civililor, dar unii refuză să-și părăsească locuințele.

Un milion și jumătate de oameni au rămas fără curent electric, în Odesa

În sud, electricienii încearcă să repare liniile electrice care au fost bombardate. În Odesa, un milion și jumătate de oameni au rămas fără curent electric în urma atacurilor cu drone kamikaze. Au fost reconectate spitalele, dar localnicii ar puea rămâne pe întuneric încă trei luni, susțin autoritățile. Cel mai mare port maritim ucrainean, portul Odesa, a fost și el afectat, dar ministrul ucrainean al agriculturii a declarat că exporturile de cereale nu vor fi suspednate.

Ucrainenii susțin că au atacat o bază militară din Melitopol, oraș din regiunea Zaporojie care a fost capturat de Rusia încă de la începutul războiului. Primarul din Melitopol a anunțat că 200 de soldați ruși ar fi murit în urma incendiului izbucnit într-o cazarmă, pe când surse ucrainene au confirmat zeci de morți și răniți. Rusia prezintă un cu totul alt tablou și raportează doi morți și zece răniți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE