Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Jens Stoltenberg, îngrijorat că luptele din Ucraina ar putea deveni un război între Rusia și NATO

Șeful NATO și-a exprimat îngrijorarea că luptele din Ucraina ar putea scăpa de sub control și să devină un război între Rusia și NATO, potrivit unui interviu publicat vineri.

„Dacă lucrurile merg prost, pot merge groaznic de prost”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în declarații pentru postul norvegian de televiziune NRK, preluat de AP.

„Un război cu drepturi depline este o posibilitate”

„Este un război teribil în Ucraina. Este, de asemenea, un război care poate deveni un război cu drepturi depline, care să se extindă într-un război major între NATO și Rusia. Lucrăm în fiecare zi pentru a evita acest lucru”, a spus el.

Stoltenberg, fost prim-ministru al Norvegiei, a declarat în interviu că „nu există nicio îndoială că un război cu drepturi depline este o posibilitate”, adăugând că este important să se evite un conflict „care să implice mai multe țări din Europa și să devină un război cu drepturi depline în Europa”.

Kremlinul a acuzat în repetate rânduri aliații NATO că au devenit efectiv o parte a conflictului, furnizând arme Ucrainei, antrenându-i trupele și furnizând informații militare pentru a ataca forțele rusești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE