Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lupte: Andreea Ana a cucerit medalia de aur la Europenele de la Zagreb

Sportiva română Andreea Beatrice Ana a câştigat medalia de aur la categoria 55 kg, joi, la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb, după ce a învins-o în finală pe maghiara Erika Bognar, transmite Agerpres.

Miercuri, Ana, campioana en titre a acestei categorii, a trecut în sferturile de finală de azera Elnura Mamadova, iar în semifinale a învins-o pe poloneza Katarzyna Krawczyk.

Ana a adus delegaţiei României prima medalie la Europenele de la Zagreb.

La ediţia din 2022, de la Budapesta, România a avut un bilanţ de patru medalii, una de aur, câştigată de Andreea Ana (cat. 55 kg), una de argint, prin Nicu Ojog (cat. 97 kg, greco-romane), şi două de bronz, Alina Vuc (cat. 55 kg) şi Kriszta Incze (cat. 65 kg).

”Luptătoarea noastră scrie și rescrie pagini de istorie, cucerind al doilea titlu continental consecutiv pentru luptele feminine românești! S-a cântat imnul României în Arena de la Zagreb pentru Ana Andreea Beatrice. 

Cu lacrimi de fericire, cu certitudinea unui viitor de excepție deja confirmat, Ana Andreea Beatrice devine dublă campioană a Europei la Seniori pentru România!”, a fost mesajul Federației Române de Lupte pe Facebook.

De asemenea, sportiva română Cătălina Axente a câştigat medalia de bronz la cat. 76 kg, joi seara, la Campionatele Europene de lupte de la Zagreb, după ce a învins-o în meciul decisiv pe ucraineanca Anastasia Osniaci.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE