Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eliza Samara a luat Liga Campionilor la tenis de masă. Două sportive din România au fost adversare în finală

În premieră, două sportive din România au fost adversare în finala Ligii Campionilor la tenis de masă. Pentru a patra oară în carieră, Eliza Samara a câștigat cel mai râvnit trofeu european la nivel de echipe de club. Iar adversară i-a fost colega de la echipa națională, Adina Diaconu.

Eliza Samara a câștigat al patrulea trofeu al Ligii Campionilor din carieră, al treilea alături de colegele de la echipa poloneză Enea Siarkopol, unde evoluează din 2017. Constănțeanca mai are un astfel de titlu, cucerit în 2015 cu echipa turcă Fenerbahce.

Eliza Samara, câștigătoare a Ligii Campionilor la tenis de masă: Este foarte prețios trofeul, iar cupa este foarte grea. Însă este bună de pus la palmares, mă bucur că am reușit să câștig, din nou.

Eliza Samara dezvăluit motivul pentru care echipa ei domină cea mai importantă competiție intercluburi la nivel de Europa.

Eliza Samara, câștigătoare a Ligii Campionilor la tenis de masă: Fiecare să ia câte un meci, 3-0. Ying mi-a și zis, <<Eli tu iei un meci, eu unul, tu unul, ok, gata, s-a făcut>>.

În finală, formația din Polonia a întâlnit echipa franceză Metz, o surpriză a competiției. Acolo evoluează și Adina Diaconu, la rândul ei componentă a echipei naționale. Bune prietene în afara mesei de joc, cele două sportive au preferat să nu se întâlnească în meci direct.

Adina Diaconu, componentă a echipei naționale de tenis de masă: Este o premieră atât pentru mine, cât și pentru echipa mea de club. Sunt foarte mândră de această performanță și de colegele mele, mă simt senzațional, chiar dacă am pierdut în fața unei echipe foarte puternice.

Acum mai puțin de două săptămâni, Eliza Samara și Adina Diaconu au urcat pe podiumul Campionatelor Naționale, organizate în București. Fiecare dintre cele două a obținut câte două medalii, iar în proba de dublu feminin au fost adversare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE