Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei medalii de aur la Europenele de la Erevan pentru Loredana Toma

Loredana Toma a reușit să obțină trei medalii de aur la categoria 71 kg, miercuri, la Campionatele Europene de haltere de la Erevan.

Sportiva a dominat întrecerile la stilul smuls, câştigând aurul cu 110 kg, deşi a ratat ultima încercare, la 115 kg. Argintul a revenit italiencei Giulia Miserendino, cu 105 kg, iar bronzul a fost obţinut de germanca Lisa Marie Schweizer, cu 103 kg. Daniela Mariana Gherman, care reprezintă Suedia, a ocupat locul 9, cu 95 kg, potrivit Agerpres.

Loredana Toma a terminat pe primul loc şi la stilul aruncat, cu 130 kg, după ce a ratat prima sa tentativă la această greutate. Argintul a fost adjudecat de britanica Sarah Davies, cu 126 kg, iar Miseredino a luat bronzul, cu 125 kg. Gherman a ocupat locul 8, cu 119 kg.

La total, Toma s-a impus cu 240 kg, fiind urmată de Miserendino, cu 230 kg, şi Davies, cu 226 kg. Gherman a fost a 8-a, cu 214 kg.

A cincea triplă de aur la Europene pentru Loredana Toma

Pentru Toma aceasta este a cincea triplă de aur la Europene, după cele din 2017 (Split), 2018 (Bucureşti), 2019 (Batumi) şi Moscova (2021).

România a încheiat Europenele de la Arevcan cu 14 medalii, 9 de aur, trei obţinute de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), trei de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg), iar trei câştigate de Loredana Toma (cat. 71 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la cat. 45 kg (smuls şi total), şi una de Valentin Iancu la cat. 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la cat. 55 kg (smuls şi total).

România a participat cu o delegaţie formată din nouă sportivi, trei băieţi şi şase fete, obiectivul fiind câştigarea a patru medalii şi şase clasări pe locurile 4-6.

România nu a participat la Europenele de anul trecut, de la Tirana, deoarece Federaţia era suspendată.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE