Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

CM QATAR 2022. Luka Modric vs Lionel Messi, duelul pentru ultima șansă la trofeu din carieră

Duelul de marți seară dintre Croația și Argentina, în prima semifinală a Campionatului Mondial de Fotbal di Qatar, îi aduce față în față pe doi dintre cei mai mari jucători ai celor două naționale: Luka Modric, căpitanul Croației, și Lionel Messi, căpitanul Argentinei.

Semifinala Croația - Argentina se joacă marți, de la ora 21:00.

Pentru ambii jucători, „decari” ai echipei naționale, meciul de azi are o încărcătură importantă. Atât Luka Modric (37 de ani), cât și Lionel Messi (35 de ani) se afla la ultima Cupă Mondială din carieră și amândoi caută gloria la acest turneu final.

Pentru Modric, calificarea în finală înseamnă a doua șansă consecutivă de a lupta pentru titlul mondial, după ce în urmă cu patru ani a pierdut finala în fața Franței. De cealaltă parte, Messi vrea să-și conducă echipa către o nouă finală, după cea din 2014, pierdută în fața Germaniei.

Modric vs Messi, duel istoric

Pentru cei doi căpitani, duelul de marți seară este doar unul din multele pe care le-au avut de-a lungul carierei lor impunătoare. Cei doi s-au întâlnit deja de nenumărate ori în meciurile din La Liga dintre Real Madric și Barcelona, precum și în Liga Campionilor, precum și în meciurile din Liga Campionilor între Real Madrid și PSG.

În urmă cu patru ani, Modric și Messi s-au aflat față în față la Cupa Mondială din Rusia, unde Croația a bătut în grupe Argentina cu 3-0, Modric fiind unul din marcatori.

Croația vs Argentina, pentru un loc în finala Cupei Mondiale din Qatar

Argentina este văzută drept una din favoritele la câștigarea titlului mondial, însă și Croația a confirmat statutul de echipă pretendentă, după victoria în sferturi în fața Braziliei.

Luka Modric a declarat, înaintea semifinalei, că jucătorii croaţi trebuie să facă meciul vieţii lor pentru a depăşi Argentina lui Lionel Messi.

Despre duelul cu Messi, căpitanul croat a zis „vreau să joc, dar nu doar împotriva unui jucător. Bineînţeles, Messi este un jucător excelent, vom avea mari probleme în oprirea lui, dar noi suntem pregătiţi şi vom da tot ce avem mai bun. Argentina este o echipă mare. Vom încerca să jucăm cel mai bun meci din acest turneu, cel mai bun meci din viaţa noastră. Sper că va fi suficient să intrăm în finală”, relatează Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE