Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lucian Duţă, fostul şef al CNAS, condamnat definitiv la șase ani cu executare pentru luare de mită

Fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) Lucian Duţă a fost condamnat definitv de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani de închisoare cu executare. Lucian Duță a fost acuzat de DNA că ar fi primit mită de 6,3 milioane euro în schimbul acordării unui contract din bani publici, în perioada 2010-2012.

Fostul șef al CNAS pregătea implementarea cardului național de sănătate, atunci când a primit mita pentru a favoriza o anumită firmă să obțină contractul finanțat din bani publici.

Poliţia Capitalei a anunţat că Lucian Duţă, fostul şef al CNAS, condamnat definitiv la 6 ani cu executare pentru luare de mită s-a predat. „Având în vedere decizia instanţei, astăzi, 25 iulie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, de 6 ani, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de luare de mită, emis pe numele unui bărbat de 52 de ani. Cel în cauză s-a predat la Secţia 2 Poliţie, se află în custodia poliţiştilor, urmând a fi încarcerat”, transmite Poliția Capitalei.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE