Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fostul primar al Sectorul 1, Daniel Tudorache, urmărit penal de DNA

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, este urmărit penal de DNA într-un dosar legat de aprobarea noilor tarife ale Romprest, potrivit unui comunicat DNA.

Alături de Daniel Tudorache mai sunt urmăriți patru foști directori din Primăria Sectorului 1. Daniel Tudorache și trei dintre aceștia, Bogdan Pițigoi (fost director executiv al Direcției Investiții din cadrul Primăriei Sector 1 București), Ludu Dorinela-Anca (fost director executiv Direcția Management Economic din cadrul Primăriei Sectorului 1 București) și Fulgeanu Ovidiu-Nicolae (fost director executiv Direcția Juridică și Resurse Umane din cadrul Primăriei Sectorului 1 București) sunt urmăriți pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu.

Al patrulea, Fodoroiu Cosmin-Marius, la data faptei director executiv al Direcției Investiții în cadrul Primăriei Sectorului 1 București, este urmărit pentru comiterea infracțiunii de complicitate la înșelăciune, în formă continuată.

„În ceea ce privește infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și complicitate la aceasta:

- în cursul anului 2012 s-ar fi procedat, cu încălcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1 București, încheiat în anul 2008,

- s-ar fi acceptat la plată facturi cu tarifele ajustate în anul 2012 și la un moment ulterior unei decizii executorii a Curții de Conturi care solicitase în 2016 recuperarea sumelor achitate în plus”, se mai arată în comunicatul DNA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE