Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Luca Niculescu, rechemat din calitatea de ambasador în Franţa, Andorra şi Monaco

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind rechemarea lui Luca Niculescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Franceză, în Principatul Andorra şi în Principatul Monaco, a informat Administraţia Prezidenţială.

În ianuarie 2016, Luca Niculescu a fost acreditat ambasador al României în Franţa

În ianuarie 2016, Luca Niculescu a fost acreditat ambasador al României în Franţa, iar ulterior şi în Principatul Andorra şi în Principatul Monaco. 

Ambasadorul Luca Niculescu spune că a fost o mare onoare pentru el să reprezinte timp de peste şase ani România în Franţa, Monaco şi Andorra şi anunţă o altă etapă în cariera sa „tot pentru România".

„A fost o mare onoare să reprezint România în Franţa timp de peste şase ani. În toată această perioadă, am lucrat zilnic pentru ca relaţia atât de specială dintre Bucureşti şi Paris să fie şi mai strânsă, ca legăturile dintre noi să fie şi mai puternice, în toate domeniile. Pentru că, fie că vorbim despre politică, economie, cultură, apărare, societate civilă, parteneriate între localităţi - nu există un singur sector în care relaţiile noastre să nu fie de o mare intensitate. Când vine vorba despre Franţa, 'românii au memoria inimii', după cum spunea Titulescu. A fost, de asemenea, un privilegiu să reprezint România în Principatul Monaco şi Principatul Andorra. Iar, dincolo de chestiunile bilaterale, am avut marea şansă să promovez alte dosare pasionante - cum ar fi aderarea la OCDE, unde procesul a început cu succes. Sau relaţia tot mai puternică cu Organizaţia Internaţională a Francofoniei", a scris Luca Niculescu, luni, pe pagina sa de Facebook.

El spune că din toate experienţele de ambasador cel mai mult l-au marcat întâlnirile cu oamenii

„Voi spune puţin despre aceşti şase ani acum, chiar dacă ar fi foarte multe de spus, atât de bogaţi au fost. Cred că, dintre toate experienţele de aici, cel mai mult m-au marcat întâlnirile cu oamenii. Au fost sute de întâlniri memorabile cu francezi şi români, oameni datorită cărora conexiunile dintre ţările noastre sunt aparte. Le mulţumesc pentru că au împărtăşit cu mine trăirile şi experienţele lor şi că am putut lucra împreună. Le mulţumesc românilor din Franţa, de la care am avut atât de învăţat. Dar lista celor cărora ar trebui să le mulţumesc e foarte - foarte lungă. Aşa că mă voi opri doar la mulţumirile pentru extraordinarii colegi de la Ambasadă, fără de care nu am fi realizat ce am realizat în aceşti ani", spune Niculescu.

Diplomatul conchide că „o etapă se apropie de sfârşit, o alta se pregăteşte să înceapă".

„Şi va fi tot pentru România", adaugă Luca Niculescu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE