Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Klaus Iohannis: Timpul luptelor politice interne a trecut. PNL este vectorul dezvoltării României

Prezent la evenimentul de aniversare a 147 de ani de la înființarea PNL, desfășurat la Ștefănești, Klaus Iohannis a declarat că liberalii au responsabilitatea de a fi nucleul unor ample reforme pentru modernizarea României.

“Trecem prin momente când se impune să strângem rândurile, cum se spune, și să aducem la aceeași masă viziuni politice diferite, astfel încât guvernarea să reprezinte majoritatea românilor.

Acest lucru nu înseamnă însă nici pe departe renunțarea la principiile liberalismului. Dimpotrivă, premisele pe care tocmai le-am menționat ne conduc într-o singură direcție: România are acum șansa demarării unor schimbări cu impact pe termen lung, iar voi, liberalii, aveți responsabilitatea de a fi nucleul acestor ample reforme care vor avea ca efect modernizarea și consolidarea statului.

Investiții masive în domenii strategice, precum infrastructura rutieră, spitale și școli, gestionarea eficientă a banilor din Planul Național de Redresare și Reziliență, adaptarea, care deja a început, a sistemului de învățământ la principiile actuale ale științelor educației, toate acestea sunt proiecte concrete pe care miniștrii și parlamentarii liberali au obligația să le ducă la bun sfârșit.”, a declarat președintele României Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: “Timpul luptelor politice interne a trecut, cel puțin așa cred eu”

Președintele României a mai spus că PNL a făcut toate schimbările necesare, pentru a guverna bine și a oferi partidului șansa unui succes electoral în 2024.
Acesta a mai adăugat că are încredere în președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, care se bucură de o majoritate solidă în cadrul formațiunii.

“Acum, prioritatea absolută este aceea de a gestiona eficient aceste crize serioase cu care ne confruntăm și să luăm cele mai bune măsuri în sprijinul populației. Partidul Național Liberal a fost întotdeauna un partid pentru oameni, un partid care să asigure o guvernare stabilă, cu un Executiv racordat la provocările momentului.

Așa cum îndelungata sa istorie a dovedit-o, Partidul Național Liberal este vectorul dezvoltării României, și subliniez acest lucru. Eu știu asta, și românii știu asta, pentru că au votat Partidul Național Liberal”, a mai completat Klaus Iohannis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE