Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lotul naționalei feminine de handbal a României pentru Campionatul Mondial. Vedeta Cristina Neagu e incertă

Cu trei zile înainte de startul Campionatului Mondial de handbal, selecționerul naționalei, Florentin Pera, a anunțat lotul cu care România abordează această competiție.

Cristina Neagu, incertă pentru Campionatul Mondial

Vedeta noastră, Cristina Neagu, este incertă, după cum a precizat selecționerul, pentru că a acuzat dureri la genunchiul drept, acolo unde s-a accidentat în decembrie 2018, în timpul meciului România - Ungaria, de la Campionatul European, când a suferit o ruptură de ligament anterior încrucișat. Neagu a avut mari probleme și la genunchiul stâng.

Prima dată și-a rupt ligamentele încrucișate, în 2013, iar în 2021 a fost din nou operată, cu probleme la cartilaj și menisc. La acel moment, doctorul lui CSM București, Florin Oancea, a precizat că ea "nu va mai fi niciodată la sută la sută din capacitatea sa, dar poate atinge 90%".

De altfel, interul stânga al naționalei nu a jucat deloc în pregătiri, la Trofeul Carpați și s-a antrenat separat. Duminică, în timp ce selecționerul anunța lotul, ea făcea infiltrații.

La acel genunchi, căpitanul naționalei s-a accidentat în partida dintre CSM București și DVSC Schaefller, din Liga Campionilor.

În aceste condiții, Neagu ar putea fi menajată în primul meci de la Mondial, cel cu Chile.

  • Cristina Neagu, în vârstă de 35 de ani, este considerată de unii specialiști drept cea mai mare handbalistă din istorie. Ea este cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene, cu 303 goluri.
  • Din lotul pentru Campionatul Mondial lipsesc Elena Șerban și Ana Maria Tănasie.
  • România este singura țară care a participat la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial de până acum. Aceasta va fi a 26-a.

Lotul României pentru Campionatul Mondial:

Portari: Iulia Dumanska (Gloria Bistrița), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)

Extreme: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Alexandra Dindiligan (CSM București), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița), Alexandra Badea (Rapid)

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (Rapid), Nicoleta Balog (Dunărea Brăila).

Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Bistrița), Claudia Pașcan (SCM Craiova), Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Gloria Bistrița), Andreea Popa (Dunărea Brăila), Daria Bucur ( Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea).

  • Campionatul Mondial se dispută în perioada 29 noiembrie - 17 decembrie şi este găzduit pentru prima dată de trei ţări: Danemarca, Norvegia şi Suedia. "Tricolorele" vor pleca spre Danemarca pe 29 noiembrie.
  • România se află în grupa E, alături de Danemarca, Serbia și Chile.
  • Primele trei echipe clasate în grupe se vor califica în grupele principale. Obiectivul României este clasarea între primele opt, pentru a obține calificarea la turneele preolimpice din aprilie 2024. La Mondialul precedent, "Tricolorele" s-au clasat pe locul 13.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE