Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cristina Neagu denunță arbitrajul din meciul cu Muntenegru: „România merită mai mult respect. E un moment trist pentru handbal”

Cristina Neagu a venit cu un mesaj extrem de dur la adresa cuplului austriac care a arbitrat meciul dintre România și Muntenegru, la EHF EURO 2022, unde țara noastră a pierdut la diferență de un gol și a fost eliminată din turneu.

„România merită mai mult respect. Eu merit mai mult respect. Ce s-a întâmplat seara trecută e departe de ceea ce înseamnă fair play și respect, valori la care țin foarte mult în acest sport. Este un moment trist pentru handbal, în general. ”, este mesajul transmis miercuri dimineață, de Cristina Neagu, pe pagina de Facebook.

Sportiva a venit cu o declarație extrem de dură și după finalul meciului și spune că cele două austriece ar trebui să nu mai arbitreze nici măcar un meci.

„Astăzi am fost echipa care merita să câștigăm. S-a văzut efectiv din primul minut și până în minutul 60 cum a fost arbitrat acest meci. Și nu am nicio treabă cu Muntenegru, iubesc Muntenegru.

Dacă nici acum nu-ți dai seama că am fost echipa care meritam să câștigăm, înseamnă că, nu știu, nu ești român sau nu îți pasă de sport. S-a văzut clar ce a fost azi în teren.

Eu chiar aș vrea să văd ultima fază. Sunt 99,99 % convinsă că Itana Grbic a făcut dublu dribiling înainte să scoată 7 metri, dar bineînțeles că arbitrii nu vor să se uite la video, la niciun meci de-al nostru. Noi am luptat efectiv din primul minut până în ultimul minut. Aceste fete care ne-au arbitrat, din punctul meu de vedere, n-ar trebui să mai arbiteze pe nimeni.”, a spus sportiva la finalul meciului, potrivit WLHR.

România pierde calificarea în semifinalele EHF Euro 2022

România a pierdut marți seară meciul cu Muntenegru, scor 34-35, după o partidă plină de tensiuni, (scorul a fost egal, la pauză: 18-18). Astfel, obiectivul calificării în semifinalele Euro 2022 printr-o clasare a naționalei pe primele două locuri în Grupa Principală II, a picat.

România avea nevoie de victorii cu Muntenegru și apoi, miercuri cu Germania. Din păcate, meciul cu Muntenegru a fost pierdut.

Doar că, la finalul eșecului cu Muntenegru, delegația tricoloră a fost convinsă că rezultatul a fost influențat de arbitrajul austriecelor Ana Vranes și Marlis Wenninger. Cea mai vehementă a fost Cristina Neagu – a marcat 9 goluri, marți seară – la interviul de după meci.

Cristina Neagu intră în istorie ca cea mai bună marcatoare all-time la EURO

Cele nouă goluri marcate de Cristina Neagu în meciul cu Muntenegru i-a asigurat româncei primul loc în topul celor mai buni marcatori la un Campionat European de Handbal din toate timpuri.

Românca, care a ajus la 296 de goluri, a reușit să îl surclaseze pe islandezul Gudjon Valur Sigurdsson care deținea recordul cu 288 de goluri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE