Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Loteria Română lansează lozuri speciale, pentru ca sportivii români să fie sprijiniți financiar la Jocurile Olimpice 2024

Guvernul caută alternative pentru a susține financiar participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice Paris 2024. Executivul a aprobat recent o Ordonanță de Urgență care permite Loteriei Române să vândă un milion de lozuri ”Team România”, la prețul de cinci lei bucata. Iată și ce procent din suma încasată va ajunge la Comitetul Olimpic și Sportiv Român ( COSR).

Guvernul cere sprijin pentru sportivii de la JO Paris 2024

Loteria Română lansează lozul ”Team Romania” - 30% din încasări vor merge la Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Ordonanța de Urgență 41, prin care se stabilește ca Loteria Română să lanseze lozul intitulat ”Team Romania”, a fost publicată vineri în Monitorul Oficial.

În total, o să fie emisă o serie de un milion de lozuri, la prețul de cinci lei bucata. Din suma totală strânsă în urma vânzărilor, cinci milioane lei, un procent de 30% - adică 300.000 de euro - o să ajungă la Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în vederea participării sportivilor români la cea mai importantă competiție a planetei - Jocurile Olimpice de la Paris, competiție care începe în 26 iulie.

Foarte interesant, însă, ce scrie în motivarea actului normativ. Se face referire la faptul că nu sunt sume suficiente pentru a asigura participarea sportivilor români la Jocurile Olimpice de vară.

„Având în vedere că nu există fonduri suficiente în vederea asigurării finanțării participării României la a XXXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară - Paris 2024 (...)”, „în scopul eliminării oricărui risc de neparticipare cu consecința prejudicierii imaginii României în plan internațional, Guvernul României adoptă prezenta ordonanță de urgență”.

Sursa: OUG 41/2024

Este un scenariu pe care atât președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, dar și ceilalți care conduc sportul românesc nu îl văd posibil. Cu toții dau asigurări că totul va fi în regulă, iar sportivii noștri trebuie să se concentreze doar pe pregătirea lor pentru ediția de la Paris. La acest moment, sunt 81 de români calificați, însă vor fi și alții care vor fi adăugați delegației României în perioada următoare pentru că sunt competiții de calificare în desfășurare, la fel cum sportivi de la mai multe discipline așteaptă în următoarele săptămâni confirmarea prezenței lor la Jocurile Olimpice de la Paris.

Un lucru important de precizat este că procentul de 30% din încasări poate ajunge la Comitetul Olimpic și Sportiv Român în termen de 30 de zile de la momentul închiderii ceremoniei Jocurilor Olimpice, prin urmare banii pot ajunge chiar și după ce sportivii se vor întoarce în țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE