Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lista țărilor care sunt încă închise turiștilor din cauza COVID

După doi ani de restricții dure, călătoriile au început să semene cu „normalul” pre-pandemie. De la certificate de vaccinare la teste până la închiderea frontierelor de ultim moment, potențialii călători au respectat reguli stricte.

Dar anul acesta, valul s-a schimbat. În ultimele luni, 30 de țări și-au abandonat regulile de intrare rămase. Deși 109 țări au încă unele restricții de călătorie în vigoare, 118 sunt complet deschise - cel puțin călătorilor vaccinați, asupra cărora ne-am concentrat aici.

Câteva țări au încă granițele închise - chiar și pentru călătorii vaccinați. Deci unde sunt ele și care sunt regulile, vedem în rândurile de mai jos.

Ce țări au cele mai stricte reguli COVID pentru călătorii vaccinați?

China - China urmează încă o politică „zero-COVID”, așa că toți călătorii care sosesc se confruntă cu 10 zile de carantină la hotel pe cheltuiala lor. De asemenea, trebuie să testeze negativ la sosire.

Turiștii nu au voie în prezent. Cu toate acestea, conform unui proiect de politică publicat al Ministerului Culturii și Turismului din China din septembrie, grupurile de tururi organizate de agențiile de turism ar putea fi permise în curând.

Nauru - Toți călătorii trebuie să se izoleze până când un test PCR dă un rezultat negativ. Dacă este pozitiv, trebuie să se plaseze în carantină timp de 14 zile.

Turkmenistan - Toți călătorii străini sunt interziși.

Coreea de Nord - Toți călătorii străini sunt interziși, deși acest lucru a fost implementat încă de înainte de COVID.

Unde este încă necesară carantina pentru călătorii vaccinați care sunt testați pozitiv?

În unele țări, călătorii vaccinați trebuie în continuare să se plaseze în carantină - dar numai dacă testează pozitiv la un test COVID obligatoriu efectuat la sosire.

-Indonezia

-Myanmar

-Nepal (doar călătorii simptomatici sunt obligați să testeze)

-Bangladesh (doar călătorii simptomatici sunt obligați să testeze)

-Iran (este necesar un test înainte de zbor)

-Burundi

-Congo

-Camerun

-Burkina Faso (Călătorii cu un test de flux lateral COVID pozitiv la sosire trebuie să se plaseze în carantină timp de 72 de ore într-un hotel pe cheltuiala lor și să aștepte rezultatul testului PCR. Călătorii care testează COVID PCR pozitiv trebuie să se plaseze în carantină în unitățile medicale.)

-Mali (doar călătorii simptomatici sunt obligați să testeze)

-Mauritania (10 zile de carantină dacă testul pozitiv)

-Venezuela

-Taiwan

Locuri în care călătorii nevaccinați sunt încă complet interzise

-Statele Unite

-China

-Indonezia

În plus, unele țări solicită încă călătorilor nevaccinați să se plaseze în carantină sau să returneze un test negativ. Vedeți aici restricțiile de la țară la țară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE