Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ligia Deca anunță că au fost incluse noi competenţe civice şi de protejare a mediului în curriculumul naţional

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat, miercuri, că au fost incluse în curriculumul naţional noi competenţe civice şi de protejare a mediului, astfel încât elevii să devină adulţi responsabili, "mai preocupaţi de societatea în care trăiesc".

"O educaţie mai bună înseamnă o lume mai bună. Pe lângă ştiinţe exacte, cultură şi artă, şcoala are rolul de a-i învăţa pe elevi cum pot deveni adulţi responsabili. Adulţii care îşi cunosc drepturile sunt mai preocupaţi de societatea în care trăiesc. Le pasă de mediul înconjurător şi dau dovadă de respect faţă de ceilalţi oameni. Şcoala le va insufla elevilor aceste valori - de aceea, am inclus în curriculumul naţional noi competenţe civice şi de protejare a mediului", a scris Deca pe pagina sa de Facebook referindu-se la proiectele de legi ale educaţiei.

Potrivit ministrului, educaţia civică este importantă întrucât reprezintă un instrument prin care elevii vor fi mai conştienţi de lumea în care trăiesc şi vor dezvolta abilităţi folositoare pe tot parcursul vieţii.

"Ei vor şti care este rolul lor în societate şi vor fi mai încrezători să acţioneze când va fi nevoie", a adăugat demnitarul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE